Με αφορμή τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Κυκλαδικού Περιπάτου (Cycladic Walk project), έφτασε η στιγμή όπου η επιστήμη της Αρχιτεκτονικής Τοπίου συναντά τη γλυπτική: ένας αρχαίος Κυκλαδίτης 4500 χρονών να επανέλθει στη ζωή παρέα με την άρπα του.
«Μια ιδέα και ένα όνειρο που ξεκίνησε στο εξωτερικό, ως μεταπτυχιακός φοιτητής Αρχιτεκτονικής Τοπίου το 2017, ιστορικά γλυπτά να ζούνε φυσικά ανάμεσά μας σε ανθρώπινο μέγεθος, χωρίς κάγκελα, βωμούς και πρόχειρες τοποθετήσεις με αδιάφορα φόντα (βλ. Σύρο και Ελλάδα)», αναφέρει ο δημιουργός του κ. Ηρακλής Κάϊλας, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook.
Για πρώτη φορά το μουσειακό γλυπτό 25 εκ. του Αρπιστή μετατρέπεται σε έφηβο άνθρωπο με την βοήθεια του Κυκλαδίτη γλύπτη Παναγιώτη Καλούδη. ‘Ενας καλλιτέχνης που πήρε ένα άψυχο βράχο μαρμάρου και του έδωσε ζωή.
Πλέον ένα κομμάτι του Πρωτοκυκλαδικού Πολιτισμού, της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής ιστορίας μας ατενίζει ελεύθερο το Αιγαίο, συμμετέχει πνευματικά και μουσικά μεταξύ Αμφιθέατρου Λαζάρογλου (στο Μέγα Γιαλό) και Κυκλαδικού Περιπάτου, με την άρπα του να αποτελεί ένα ζωντανό κάδρο από το οποίο παίρνανε επιβάτες σε πλοία και σκάφη, ανάμεσα σε θάλασσα και ουρανό.
Περισσότερα για το πιο πλήρες έργο Αρχιτεκτονικής Τοπίου στις Κυκλάδες λίαν συντόμως στο επόμενο βίντεο. Stay tuned.
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ