Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου συνδιοργανώνουν το «Eye’s Walk Digital Festival 2016» από τις 5 έως 9 Ιουλίου 2016 με ώρα έναρξης 21:30, στο Ιστορικό Κέντρο της Ερμούπολης.
Πρόκειται για μια συνομιλία μεταξύ καλλιτεχνών performing art, video installation art & graffiti για το παρόν της Ευρώπης καθώς “ρωτάμε τους εαυτούς μας με ελπίδα, με φόβο και τρέμοντας, με τι θα μοιάζει το πρόσωπο της Ευρώπης;” (Derrida)
Μια εξερεύνηση της ταυτότητας, του Άλλου, των συνόρων, του πολιτισμού, της ελευθερίας.
Το «Europass» ασχολείται με έννοιες όπως «η διέλευση», η «διάβαση», «η μεταβίβαση από τη μια κατάσταση στην άλλη», «η απαγόρευση» και η «δυσκολία στο να φτάσει κανείς σε αυτό που επιθυμεί».
Το έργο αναπτύσσεται σε δύο άξονες που αλληλεπιδρούν άμεσα:
- Στις εξωτερικές επιφάνειες παλαιών κτηρίων με video installation art & graffiti ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών (Σπύρος Κουδουνάς, Δημήτρης Ζάχος, Samuele Livornese, Rea-lly Team).
- Με τους θεατές και τον αστικό χώρος της Ερμούπολης να αποτελούν ουσιαστικό μέρος του. Μέσα από στενά, μικρούς λαβύρινθους, κορδέλες απαγόρευσης, απρόσμενες διαδρομές, το τοπίο και ο άνθρωπος ακολουθούν τα βήματα του “Europass” ,της σύγχρονης Οδύσσειας.
Η μεγάλη βραδιά θα είναι το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:30.
Γραφείο Τύπου Δήμου Σύρου – Ερμούπολης