Την Παρασκευή 9/11 και το Σάββατο 10/11, στην Ελιά ανοίγουμε ΣΚΛΑΒΟΥ ΟΡΓΙΩΝ 2008 ερυθρό ξηρό οίνο, ποικιλία Μαυροδάφνη Κεφαλονιάς και τον συνοδεύουμε με τάπας ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ
Προσφορά ημέρας € 7
———-
“Ελιά” Bar – Restaurant – Τεχνοχώρος
Πλατεία Μιαούλη (Χίου 32, Ερμούπολη)
Τηλ. επικοινωνίας: 2281076301
Σκλάβου Οργίων 2008
Από την Κεφαλλονιά και τον παραγωγό Σκλάβο μία από τις αγαπημένες μας ερυθρές ετικέτες με την επωνυμία Οργίων. Προερχόμενο από την ποικιλία Μαυροδάφνη Κεφαλλονιάς ένα ερυθρό ξηρό κρασί αφιλτράριστο με 12 μήνες πέρασμα από βαρέλι.
Διαυγές με ρουμπινί χρώμα, μέτριας προς υψηλής έντασης με πολλά δάκρυα και μέτριο μηνίσκο.
Στην μύτη είναι καθαρό, μέτριας προς υψηλής έντασης, εξελισσόμενο με πλούσιο χαρακτήρα. Φρούτα του δάσους, αποξηραμένα φρούτα, γλυκά μπαχαρικά, βανίλια, κέδρος, σοκολάτα και ζωικές νότες.
Στο στόμα είναι ξηρό, με μέτρια οξύτητα, μαλακές ταννίνες, μέτρια γεμάτο σώμα, έντονη ένταση αρωμάτων, αλκοόλ στο 13% και μακριά επίγευση. Κόκκινα φρούτα (μούρο, βύσσινο), σοκολάτα, γαρύφαλλο, βανίλια, πιπέρι.
Συμπερασματικά ένα κρασί ερυθρό αρκετά χειμωνιάτικο με αρωματικό και γευστικό πλούτο, που αποτελεί μία ιδανική επιλογή για κάτι διαφορετικό και μάλιστα από Ελληνική ποικιλία.