Ο Πολυχώρος Πολιτισμού και Δημιουργίας οργανώνει για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο την Ημέρα Μοντέλου εκ του Φυσικού.
Από τις 17 Απριλίου και κάθε Τετάρτη 18:00 – 21:00, στον Πολυχώρο θα γίνονται μονοήμερα εργαστήρια ζωντανού μοντέλου. Όσοι ενδιαφέρονται να εξασκήσουν τις εικαστικές τους δεξιότητες πάνω στην ανθρώπινη μορφή, μπορούν να συμμετέχουν!
Την οργάνωση των ασκήσεων και την καθοδήγηση των συμμετεχόντων επιμελείται η εικαστικός Μαρία Ξαγοράρη.
Το σώμα στην Τέχνη απασχόλησε και απασχολεί τους καλλιτέχνες αλλά και όσους ψάχνουν τις φυσικές ισορροπίες και ενδιαφέρονται να εκφράσουν πτυχές της προσωπικότητας και της ανθρώπινης κατάστασης. Μέσα από τα ανεξάρτητα μαθήματα που προσφέρει ο Πολυχώρος, αρχάριοι αλλά και προχωρημένοι μπορούν να εξασκηθούν στην παρατήρηση και στον χειρισμό της ανθρώπινης μορφής ως μέσο εικαστικής έκφρασης, όποια Τετάρτη το επιθυμούν, χωρίς υποχρέωση ένταξης σε τμήμα.
Ξεκινώντας με το σχέδιο και απλά υλικά, θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην ζωγραφική με όποιο μέσο επιλέξουν και επιθυμούν.
Τα ελάχιστα υλικά που πρέπει να έχουν οι συμμετέχοντες είναι:
- Μπλόκ σχεδίου ή χαρτιά του μέτρου κομμένο 35×50 ή 50×70εκ.
- Μολύβια 4Β, 6Β
- Γόμα κάρβουνου
- Προεραιτικά, κάρβουνα και σινική μελάνη
Θα χαρούμε να σας δούμε στο χώρο μας και να εξερευνήσουμε μαζί τις εκφραστικές δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος.
Ειδικές τιμές για καλλιτέχνες και για φοιτητές.
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι θεμιτό οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον μία μέρα πριν.
———–
Πολυχώρος Πολιτισμού και Δημιουργίας Σύρου
Σταυρός Ταλάντων
Τηλ:2281075404,6973842046
e-mail: helpisart@gmail.com
website: www.polichoros-syros.com