• Ημερολόγιο
  • Όροι Χρήσης
  • Syros Places
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023
13 °c
Syros
14 ° Σα
15 ° Κυ
16 ° Δε
13 ° Τρ
13 ° Τε
Syros Agenda
  • Culture@Home
  • Μουσική
    • Live
    • Party
    • Όπερα
    • Συναυλία
    • Χορός
  • Σινεμά
  • Θέατρο
  • Εκθέσεις
  • Βιβλίο
  • Φεστιβάλ
  • Εποχιακά
    • Συριανό Καρναβάλι
    • Σεμινάριο – Webinar
    • Συνέδριο
    • Ομιλία
    • Ημερίδα
    • Εορτές
    • Πάσχα
  • Παιδί
  • Θρησκεία
  • Υγεία
  • Θέματα
    • Ψηφιακός Πολιτισμός
    • Πολιτισμός
    • Enfield Neorion
    • Επικαιρότητα
    • Απόψεις
    • Διάφορα
    • Διπλωματική
  • Ιστορία Σύρου
No Result
View All Result
  • Culture@Home
  • Μουσική
    • Live
    • Party
    • Όπερα
    • Συναυλία
    • Χορός
  • Σινεμά
  • Θέατρο
  • Εκθέσεις
  • Βιβλίο
  • Φεστιβάλ
  • Εποχιακά
    • Συριανό Καρναβάλι
    • Σεμινάριο – Webinar
    • Συνέδριο
    • Ομιλία
    • Ημερίδα
    • Εορτές
    • Πάσχα
  • Παιδί
  • Θρησκεία
  • Υγεία
  • Θέματα
    • Ψηφιακός Πολιτισμός
    • Πολιτισμός
    • Enfield Neorion
    • Επικαιρότητα
    • Απόψεις
    • Διάφορα
    • Διπλωματική
  • Ιστορία Σύρου
No Result
View All Result
Syros Agenda
No Result
View All Result
Αρχική Σελίδα Βιβλίο

Οι δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης συνεχίζονται

24/02/2020
in Βιβλίο
A A
0
Οι δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης συνεχίζονται

«Η κύρια λειτουργία κάθε βιβλιοθήκης, έγκειται στο να ανακαλύπτουμε βιβλία των οποίων αγνοούσαμε την ύπαρξη αλλά έχουν εξαιρετική σημασία για εμάς» – Ουμπέρτο Εκο

Οι Βιβλιοθήκες είναι κάτι παραπάνω από νούμερα, πληροφορίες ή συλλογές. Είναι πάνω απ’ όλα ο χώρος που ενώνει ανθρώπους και ιδέες στην τοπική μας κοινωνία και μεταλαμπαδεύει τον πολιτισμό και τη γνώση. Οι Βιβλιοθήκες αποτελούν “λίκνο πολιτισμού” συμβάλλοντας με την πλούσια δράση τους στην πολιτιστική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Παρέχουν τις υπηρεσίες τους και επιτελούν ουσιαστικό έργο για όλες τις κατηγορίες πολιτών, παιδιά, εφήβους, ενήλικες, μεγάλης ηλικίας άτομα και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη μας, συνεχίζει για άλλη μια χρονιά να δίνει το δυναμικά το παρών και να στηρίζει τον πολιτισμό της Σύρου, με πληθώρα δράσεων.*

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ


[ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ] Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 θα παρουσιαστεί το βιβλίο της δασκάλας Μαρίας Δελατόλα «Ο Αντώνης που έφερε τον Ήλιο», από τον εκπαιδευτικό κ. Παναγιώτη Λίτσα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «Ο Αντώνης είναι υπαρκτό πρόσωπο. Τότε που γνωριστήκαμε, ήταν ένα παιδί 10 χρονών. Τώρα είναι ένας ωραίος έφηβος. Τότε έδινε τη δική του μάχη κατά της λευχαιμίας με όπλα του τη μουσική, το χορό και την αφήγηση περιπετειών. Τώρα, με τη χαρά του ήλιου, τραγουδάει την ομορφιά του κόσμου. Γιατί μ’ αρέσει η ζωή άμα γελά και τρέχει. Γι’ αυτό χορεύω δίπλα της μαζί της για να μ’ έχει. Ο Αντώνης είναι το κάθε νοσηλευόμενο παιδί που όλα μαζί ενώνουν τις δυνάμεις τους να νικήσουν τον καρκίνο και να φέρουν πάλι τον Ήλιο της χαράς στα πρόσωπά τους, στις οικογένειές τους, σε όλους εμάς!» γράφει στον πρόλογο του βιβλίου η συγγραφέας.

Όλοι οι συντελεστές αυτής της προσπάθειας εργάστηκαν αφιλοκερδώς ώστε τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου να διατεθούν στο σύλλογο «Η Πίστη» – Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες (Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία») (www.pisti.gr)


Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Παιδική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τον ηθοποιό Γιώργο Μιχαλάκη.

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα (IBBY), το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου υποστηρίζει από το 1996, ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, το ελληνικό τμήμα της IBBY, που τυπώνει στα ελληνικά την αφίσα και το φυλλάδιο με το μήνυμα και τα αποστέλλει σε ένα ευρύ δίκτυο σχολείων και σχολικών βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα, προτρέποντας έτσι και άλλους φορείς να οργανώσουν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.


Την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020, θα παρουσιαστεί η ποιητική συλλογή “Τα άτιτλα – Ωδή στο θάνατο” της Μαργαρίτας Αλεξανδράκη, από τις Εκδόσεις “Κέδρος” στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Οι άνθρωποι κουβαλάμε μέσα μας τη γεύση του θανάτου. Καθημερινά βιώνουμε -ένα βήμα στο άγνωστο- απώλειες στις αξίες, τα συναισθήματα, χάνοντας κομμάτια του εαυτού μας. Ωδή, λοιπόν, στους μικρούς καθημερινούς προσωπικούς θανάτους, που φέρνουν στη συνειδητότητά μας την έννοια του θανάτου, ζωής γέννα. (Από την έκδοση)

Η Μαργαρίτα Αλεξανδράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Το πρώτο της βιβλίο, Κάντα πόρτες, αφήγημα, εκδόθηκε στην Αθήνα το 1998. Έχει γράψει τα σενάρια δύο ταινιών μικρού μήκους και δύο θεατρικά έργα.


Την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020 θα παρουσιαστεί το βιβλίο “Κουρασμένο Μέλι” του Σταύρου Παναγιωτίδη, από τις Εκδόσεις “Κέδρος” στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Ένας άνθρωπος που βαδίζει μόνος του. Το ψηφιδωτό των γεγονότων συναρθρώνεται κομμάτι κομμάτι. Δύο πρόσωπα. Η γοητεία στο επίκεντρο. Οι αντιφάσεις μιας γυναίκας. Κάτι που δεν είναι όπως φαίνεται. Κάτι που πρέπει να ερμηνευτεί. Γι’ αυτήν. Αλλά και για τον ίδιο. Να τολμήσει να ανακαλύψει τις σωστές ερωτήσεις, προτού προσπαθήσει να βρει τις απαντήσεις. Μα ό,τι μας αποκαλύπτεται γίνεται ευάλωτο. Κι ο εαυτός μας ακόμα. Ένα παραλήρημα σκέψης και συναισθηματικής αποκάλυψης, που στο μυαλό του παίρνει τη μορφή πλασμάτων του βυθού. Πώς έφτασε ως εδώ; Και τι θα συναντήσει εκεί μέσα;

Ένας άντρας, σε ένα μπαρ με άτακτη διακόσμηση, θυμάται μια γυναίκα, μια ερωτική ιστορία που του έχει αφήσει άλυτους κόμπους. Και οι δύο απολαμβάνουν τα ταξίδια. Τα ταξίδια μέσα στους άλλους ανθρώπους. Ένας φίλος με μεγάλη μυθοπλαστική ικανότητα, ένας Σέρβος προπονητής μπάσκετ, η αυλή των Ρομανόφ, καραβάνια τσιγγάνων, ιδιάζοντες παλαίμαχοι των Βαλκανικών πολέμων, οι εκκαθαρίσεις των ναζί, ένα άγαλμα της Ιωάννας της Λωρραίνης κι ένας χαρισματικός δάσκαλος από την Πελοπόννησο, όλα μαζί μπερδεύονται και προχωράνε την ιστορία. Κανείς δεν ξέρει αν τελικά ο άντρας ξεκινάει πράγματι κάτι καινούργιο ή απλώς τρέχει μακριά από τα παλιά. Και ούτε ο ίδιος μοιάζει να ξέρει αν ξεκινά κάτι καινούργιο ή απλώς τρέχει μακριά από τα παλιά. Απόδραση ή πρόοδος; Όλα ταιριαστά με το μέλι.


Την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Δήμητρας Ιωάννου «Η Κληρονόμος του Ποταμιού» από τις Εκδόσεις “Ψυχογιός”

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:
1960 | Η μυστηριώδης γυναίκα που περιδιαβάζει στις όχθες του Αχέροντα χαρίζει τις γνώσεις της στη δεκαεξάχρονη Φιλίτσα. Η τελευταία φτάνει στην Αθήνα, αλλάζει το όνομά της σε Ρόζα και χτίζει μια αυτοκρατορία από το μηδέν. Η πολυτάραχη ζωή της Ρόζας σημαδεύεται από μεγάλους έρωτες, ισχυρές ίντριγκες, έντονα μίση κι ένα σκοτεινό μυστικό που καλείται να περιφρουρήσει πάση θυσία, ακόμα και με την ίδια της τη ζωή.

2017 | Η δολοφονία της πασίγνωστης πλέον Ρόζας Παλαιολόγου συγκλονίζει το πανελλήνιο και ο διάσημος ερευνητής Χρήστος Βαράγκης μαζί με την εγγονή της, τη Λευκή, καλούνται να λύσουν το μυστήριο. Όσο περνά ο καιρός, εισχωρούν όλο και πιο βαθιά σε έναν λαβύρινθο μίσους και θανάσιμων εχθρών. Κι ενώ αναζητούν τη λύση στο παρελθόν, η βοήθεια έρχεται ανέλπιστα από το αγερικό του ποταμού.
Ποια είναι η μυστηριώδης Λευκοθέα που αναδύεται από τα πέπλα του χρόνου και φαντάζει φτιαγμένη από τα αθάνατα νερά;
Θα καταφέρουν να λύσουν τους γρίφους της Ρόζας, έτσι όπως φαίνεται η ίδια να τους καθοδηγεί μέσα από τα έργα αρχαίων δημιουργών που έχουν υμνήσει τον επιβλητικό Αχέροντα;

Ένα βιβλίο κεντημένο με τους θρύλους του ποταμού των στεναγμών και των μυθικών παραποτάμων του, που διέσχιζαν τον Άδη. Μια ιστορία που, περνώντας μέσα από τον θάνατο, υμνεί τη ζωή!

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του συλλογικού έργου “Νυχτερινά Σκαλαθύρματα: Το συριανό ημερολόγιο (1856-1860) του Μακεδόνα εκπαιδευτικού Χρ. Ευαγγελίδη“ των Αντωνίου Λ. Σμυρναίου, Μιχαήλας Καραμπίνη – Ιατρού και Σμάτης Γεμενετζή – Μαλαθούνη, από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Βόλου κ. Σμυρναίο και την ομάδα του, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Πρόκειται για το ημερολόγιο, το οποίο βρέθηκε στη βιβλιοθήκη του Χάρβαρντ, και που ήταν γραμμένο από τον Χρήστο Ευαγγελίδη, έναν εκπαιδευτικό που ίδρυσε το Ελληνικόν Λύκειον Ερμουπόλεως στη Σύρο στα μέσα του 19ου αιώνα. «Αποτυπώνονται οι προσωπικές του μύχιες σκέψεις, απόψεις, προσδοκίες κ.λπ., αλλά και πάρα πολλά στοιχεία σε σχέση με την κοινωνία της Ερμούπολης, πρόσωπα, θεσμούς κ.λπ.»

“Ο Χρήστος Ευαγγελίδης (1815-1881), ιδρυτής και διευθυντής του περίφημου «Ελληνικού Λυκείου» της Ερμούπολης, ήταν δάσκαλος του Εμμανουήλ Ροΐδη και του Δημητρίου Βικέλα, καθώς και πολλών άλλων Ελλήνων, οι οποίοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ελληνική κοινωνία του 19ου αιώνα στον εμπορικό και πνευματικό τομέα”, όπως διαβάζουμε στην εισαγωγή του βιβλίου.


Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020, στο χώρο τη Δημοτικής Βιβλιοθήκης, θα λάβει χώρα βιωματική παρουσίαση βιβλίου, καθοδηγώντας τους συμμετέχοντες καθόλη τη διάρκεια της παρουσίασης. Θα παρουσιαστεί το βιβλίο “Αγγίζοντας τη μνήμη του σώματος” της Σεβαστιάνας Κουτρουμπάνου, από τις Εκδόσεις “Οσελότος“.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Έχετε σκεφτεί ποτέ ποια τροπή θα έπαιρνε η ζωή σας αν ακούγατε την καρδιά σας να σας μιλάει και να σας λέει τα παράπονα της;
Μπορείτε να φανταστείτε να βλέπετε τον εαυτό σας έμβρυο να σας λέει πως νιώθατε μέσα στην κοιλιά της μητέρας σας;
Μνήμες από τα βιώματα μας, συνομιλίες με την καρδιά, τα πόδια και άλλα μέρη του σώματος ξεδιπλώνονται σαν σκηνές από ταινία. Την ταινία της ζωής του κάθε ανθρώπου, όπως αυτή καταγράφεται στη μνήμη του σώματος.
Το βιβλίο παρουσιάζει με άμεσο και γλαφυρό τρόπο τη θεραπευτική λειτουργία της μνήμης του σώματος και πως μπορεί αυτή να γίνει ο οδηγός για τον κάθε άνθρωπο προς την υγεία και την ευτυχία. Η σοφία του σώματος ξεδιπλώνεται μέσα από έντονες εικόνες και αποδεικνύει ότι το ίδιο μας το σώμα έχει τις λύσεις για όλα τα προβλήματα μας.
Το βιβλίο είναι η πρώτη συστηματική μελέτη και παρουσίαση για τη θεραπευτική λειτουργία της μνήμης του σώματος από Έλληνα συγγραφέα, όπως αυτή αφυπνίζεται μέσα από το άγγιγμα της σωματικής θεραπείας μη κατευθυντικής προσέγγισης C.S.T. & N.D.S.E.R. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


Tο Νοέμβριο θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Βίκυς Δράκου «Βικτωρία – Μαρτυρίες και αναμνήσεις από την Πόλη… σαν μυθιστόρημα», που σχετίζεται με την Κωνσταντινούπολη και τις χαμένες πατρίδες. Η εκδήλωση θα φέρει τον τίτλο «πρόσφυγες στον ίδιο τους τον τόπο».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Δυο πόλεις, δυο γιαγιάδες. Η Βικτωρία, δυναμική, εκρηκτική και ρηξικέλευθη, στην Πόλη, η Ελένη, θεοσεβούμενη, προσγειωμένη και σεμνή, στη Σαλονίκη. Οι οικογένειές τους ενώνονται μέσω του γάμου των παιδιών τους, και η μικρή τους εγγονή θυμάται. Θυμάται όσα ως μικρό κορίτσι έζησε μαζί τους. Τις καθημερινές ασχολίες και τις γιορτινές επετείους, τα ασήμαντα γεγονότα και τα φοβερά που έμειναν στην ιστορία, τα πρόσωπα που κινούνταν γύρω τους με ρόλο πρωταγωνιστικό ή δευτερεύοντα χωρίς να παραλείπει τις αναφορές στους ανώνυμους κομπάρσους, τύπους χαρακτηριστικούς εκείνων των χρόνων.
Θυμάται πολλά. Και όσα δεν θυμάται -ως ενήλικη πια- τα ψάχνει. Ρωτάει όσους ακόμη ζουν και ερευνά καταφεύγοντας σε όσες επίσημες πηγές είναι προσβάσιμες, έχοντας μοιράσει τη ζωή της ανάμεσα στη λατρεμένη λαμπρή Πόλη των παιδικών της χρόνων και στην προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη της εφηβείας και της ενηλικίωσης. Γραμμένο με ψυχή, με συναισθήματα που ξεπηδούν από τα βιώματα, με ματιά καθαρή και αντικειμενική, με πνεύμα αδέσμευτο από φανατισμούς, με λόγο προφορικό και εναργή το έργο της συγγραφέως ζωντανεύει τα πρόσωπα που αγάπησε και την καθόρισαν, τα γεγονότα που έζησε και τη στιγμάτισαν και παραδίδει όσα είδε, όσα άκουσε και όσα έμαθε κτήμα ες αεί για τα παιδιά της, αναμνηστικό βοήθημα για όσους έζησαν μαζί της όσα περιγράφει, και υπέροχο ανάγνωσμα για τους υπολοίπους που νοερά ταξιδεύουν μαζί της από την Πόλη στη Σαλονίκη.
Ο τίτλος του βιβλίου χαρίζεται στη μία γιαγιά. Γιατί ήταν η γιαγιά της Πόλης. Της λατρεμένης της Πόλης όπου γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της η συγγραφέας, φέρουσα το όνομά της και κληρονομώντας το στη δική της μικρή εγγονή. Ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται νωρίς γιατί η Βικτωρία κέρδισε τον τίτλο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τα επιτυχημένα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα σχολεία που ήδη υπάρχουν θα συνεχιστούν, όπως επίσης η Παιδική και η Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης.


[ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ] Την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 ο Σύλλογος Ατόμων με Προβλήματα Όρασης «Αρωγή» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα διοργανώσει Ημερίδα για τη γραφή Braille με θέμα “Η διαχρονικότητας της γραφής, ως μέσο επικοινωνίας” στην αίθουσα ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Ο Braille είχε τυφλωθεί πολύ μικρός και δεν ήταν ευχαριστημένος από το σύστημα ανάγνωσης που χρησιμοποιούσαν οι τυφλοί επειδή ήταν ιδιαίτερα δύσχρηστο. Έτσι βάλθηκε να δημιουργήσει ένα καινούριο ειδικό αλφάβητο για τυφλούς. Του πήρε πέντε χρόνια αλλά στο τέλος τα κατάφερε. Το αλφάβητο που έφτιαξε ο Μπράιγ ήταν μια αντικατάσταση του γραμματικού αλφάβητου με ανάγλυφες κουκκίδες, οι οποίες μέσω διαφορετικών συνδυασμών αποδίδουν ένα κείμενο. Ένας τυφλός μπορεί μέσω της αφής του και του συστήματος αυτού να διαβάζει, ψηλαφώντας τις κουκκίδες με το δάχτυλο.

Ακόμα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα συμμετάσχει στην οργάνωση και στο στήσιμο του εργαστηρίου ανοιχτών τεχνολογιών (Open Lab) – για το οποίο είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα στις 20.3.2019 – στον χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης σε συνεργασία με την ΕΕΛΛΑΚ, την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού, το Πανεπιστήμιο Αιγαίο, το Εργατικό Κέντρο και το Επιμελητήριο Κυκλάδων. Το συντονισμό θα έχει μια άλλη ομάδα έργου από τους παραπάνω φορείς.

Εντάσσεται στο προγραμματισμό της βιβλιοθήκης και η υλοποίηση του νέου προγράμματος «The Family Reading Program», που θα έχει ως στόχο την καλλιέργεια της αγάπης για το βιβλίο από τα πρώτα βήματα της ζωής με τη συμβολή της οικογένειας, το έντυπο υλικό είναι έτοιμο και θα διανέμεται δωρεάν σε σχολεία, βιβλιοθήκες και πολιτιστικούς φορείς.

Τα κείμενα έγραψε η συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη (υποψήφια #HCAΑ2020, #HCAAgreeknominee και Πρέσβειρα Παιδικού Βιβλίου 2020) και την εικονογράφηση επιμελήθηκε η εικονογράφος Ίριδα Σαμαρτζή (υποψήφια #HCAΑ2020). Το εισαγωγικό κείμενο έγραψε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος (Πρεσβευτής για το Παιδικό Βιβλίο 2018) και την μετάφραση έκανε η Κική Χατζοπούλου.

Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού).

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Στο εσωτερικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα μπορέσετε εκτός από τον μεγάλο αριθμό των βιβλίων να δείτε και εκθεσιακά κομμάτια σε ότι αφορά την γραφή και την τυπογραφία στην Ελλάδα.

Η μόνιμη πλέον συλλογή εργαλείων και υλικών γραφής του ιατρού Μιχάλη Καΐρη “Χαρτί και Καλαμάρι” (μετά από την νέα ανανέωση του χρησιδανείου μεταξύ του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και του κ. Καΐρη, που υπεγράφη στις 10-5-2010), είναι η μεγαλύτερη συλλογή στο είδος της στην Ελλάδα, ενώ το υπόλοιπο μέρος της φιλοξενείται στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας στην Καλαμπάκα. Την έκθεση επισκέπτονται συχνά τόσα σχολεία της Σύρου, όσο και σχολεία άλλων περιοχών της Ελλάδας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εκδρομών τους.

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ “ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ”

Με …λιμάνι αναχώρησης το φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμούπολης θα «συνταξιδέψει» με πολλούς συγγραφείς-καπετάνιους και τη νέα χρονιά.

Ιδρύθηκε το Μάϊο του 2007, από το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμούπολης. Λίγες ημέρες μετά, μια παρέα άγνωστων μεταξύ τους ανθρώπων, από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, με κοινό «γνώρισμα-αδυναμία» την αγάπη προς το βιβλίο, συναντήθηκαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και αποφάσισαν να υλοποιήσουν την απόφαση του ΔΣ και να ενταχθούν στη «Λέσχη Ανάγνωσης Ερμούπολης». Η Λέσχη Ανάγνωσης Ερμούπολης έχει ονομαστεί σε «Λέσχη Ανάγνωσης Ερμούπολης – Μάνος Ελευθερίου», τιμώντας έτσι το μεγάλο Μάνο Ελευθερίου που γεννήθηκε στην Ερμούπολη.

*Θα ακολουθήσουν τα αναλυτικά δελτία τύπου για την εκάστοτε εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί είτε στην Παιδική είτε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Πληροφορίες:
Δ/νση: πλατεία Μιαούλη, Ερμούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2281088089
Facebook Page
Tags: Δημοτική Βιβλιοθήκη ΕρμούποληςΕρμούπολη
ShareTweetShareSendSend
Προηγούμενο Άρθρο

[ΑΚΥΡΩΣΗ] Αναβίωση εθίμου του σπασίματος των Πήλινων στην Άνω Σύρο

Επόμενο Άρθρο

[ΑΝΑΒΟΛΗ] «ΑΝΩ» Έαρ 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσίαση του βιβλίου «Βικτωρία – Μαρτυρίες και αναμνήσεις από την Πόλη… σαν μυθιστόρημα» της Βίκης Δράκου
Βιβλίο

Παρουσίαση του βιβλίου «Βικτωρία – Μαρτυρίες και αναμνήσεις από την Πόλη… σαν μυθιστόρημα» της Βίκης Δράκου

28/03/2023
Βιβλίο

Το βιβλίο της «Aero Espresso Italiana S.A.» που πραγματοποιούσε πτήσεις στην Σύρο

26/03/2023
ΟΑΕΔ: Ξεκινά 30/8 οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων έτους 2021
Βιβλίο

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023

22/03/2023
[ΑΚΥΡΩΣΗ] «H Τσουτσούνα» μας αποχαιρετά στο «Plastico»
Βιβλίο

[ΑΚΥΡΩΣΗ] «H Τσουτσούνα» μας αποχαιρετά στο «Plastico»

22/03/2023
Επόμενο Άρθρο

[ΑΝΑΒΟΛΗ] «ΑΝΩ» Έαρ 2020

[ΑΚΥΡΩΣΗ] Αναβίωση εθίμου της τελευταίας Αποκριάς των Καθολικών στην Άνω Σύρο

[ΑΚΥΡΩΣΗ] Αναβίωση εθίμου της τελευταίας Αποκριάς των Καθολικών στην Άνω Σύρο

ΣΙΝΕΜΑ: Philadelphia (Φιλαδέλφεια)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Minimals plugged» με τον Απόστολο Ρίζο και τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά στο θέατρο «Απόλλων»

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά στη συναυλία «Minimals plugged» με τον Απόστολο Ρίζο

30/03/2023

Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας στην πλατεία Μιαούλη με τραγούδια της ελληνικής «Μπελ Επόκ»

30/03/2023
Το νέο λογότυπο για τα 10 Χρόνια του Akropoditi DanceFest

10ο Akropoditi DanceFest | Πρόγραμμα Εργαστηρίων Διδάσκοντες/ουσες

30/03/2023
«Τα σινεμά μας, η πόλη μας»: Κάλεσμα στήριξης των Ιντεάλ, Άστορ και Ίριδα

«Τα σινεμά μας, η πόλη μας»: Κάλεσμα στήριξης των Ιντεάλ, Άστορ και Ίριδα

30/03/2023

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • Θέματα
  • Βιβλίο
  • Εκθέσεις
  • Εποχιακά
  • Θέατρο
  • Θρησκεία
  • Μουσική
  • Οικολογία
  • Παιδί
  • Σινεμά
  • Άθληση

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΥΡΟΥ

ΩΡΑΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δωρεάν

Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας στην πλατεία Μιαούλη με τραγούδια της ελληνικής «Μπελ Επόκ»

by syrosagenda
30/03/2023
0

Ομόφωνα εγκρίθηκε κατά το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο η εισήγηση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κας Αλίκης Λεονταρίτη, για διεξαγωγή συναυλίας της Δημοτικής...

Διαβάστε περισσότερα
«Τα σινεμά μας, η πόλη μας»: Κάλεσμα στήριξης των Ιντεάλ, Άστορ και Ίριδα

«Τα σινεμά μας, η πόλη μας»: Κάλεσμα στήριξης των Ιντεάλ, Άστορ και Ίριδα

30/03/2023
ΕΚΘΕΣΗ: «Αναδρομή» | Κώστας Βαρβέρης

ΕΚΘΕΣΗ: «Αναδρομή» | Κώστας Βαρβέρης

29/03/2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Βροντάδο
Ανακοίνωση

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων λόγω ανέγερσης κτηρίου στην Ερμούπολη

by syrosagenda
29/03/2023
0

Απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδδων στην οδό Φολεγάνδρου την 30/3/2023 και την 31/3/2023...

Διαβάστε περισσότερα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ερμούπολη λόγω εργασιών συντήρησης των πλακόστρωτων

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων λόγω εργασιών αποχέτευσης

29/03/2023
Οι “Αρχιτεκτονικές αναμνήσεις του Ernst Ziller” της Μαριλένας Κασιμάτη Online

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης του Δημαρχιακού Μεγάρου

29/03/2023

MEDIA KIT

ΘΕΣΕΙΣ ΠΛΟΙΩΝ LIVE

ΘΕΣΕΙΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ LIVE

ΚΑΙΡΟΣ ΣΥΡΟΥ

Ermoúpolis, Greece

© 2023 Syros Agenda | Καθημερινή ενημέρωση για την τέχνη και τον πολιτισμό

No Result
View All Result
  • Culture@Home
  • Μουσική
    • Live
    • Party
    • Όπερα
    • Συναυλία
    • Χορός
  • Σινεμά
  • Θέατρο
  • Εκθέσεις
  • Βιβλίο
  • Φεστιβάλ
  • Εποχιακά
    • Συριανό Καρναβάλι
    • Σεμινάριο – Webinar
    • Συνέδριο
    • Ομιλία
    • Ημερίδα
    • Εορτές
    • Πάσχα
  • Παιδί
  • Θρησκεία
  • Υγεία
  • Θέματα
    • Ψηφιακός Πολιτισμός
    • Πολιτισμός
    • Enfield Neorion
    • Επικαιρότητα
    • Απόψεις
    • Διάφορα
    • Διπλωματική
  • Ιστορία Σύρου

© 2023 Syros Agenda | Καθημερινή ενημέρωση για την τέχνη και τον πολιτισμό

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας.

Μπορείτε να μάθετε ποια cookies χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις.

Syros Agenda
Επισκόπηση απορρήτου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλόηγησης. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Εάν απενεργοποιήσετε αυτό το cookie, δεν θα μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε ξανά τα cookies.

3rd Party Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Παρακαλούμε ενεργοποιήστε πρώτα τα απολύτως απαραίτητα cookies ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας!