Στις 28 Φεβρουαρίου 2025, το Syros Agenda δε θα ανανεώσει την ύλη του και συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.
Δε θα είναι μια συνηθισμένη ημέρα. Θα είναι μια ημέρα μνήμης, περισυλλογής και σεβασμού για τις ζωές που χάθηκαν άδικα στα Τέμπη. Δύο χρόνια πέρασαν, αλλά ο πόνος παραμένει βαθύς. Οι οικογένειες, οι φίλοι, όλη η ελληνική κοινωνία ακόμα αναζητούν απαντήσεις, ακόμα απαιτούν δικαιοσύνη.
Δε ξεχνάμε. Δε σωπαίνουμε.
Με αυτή τη σιωπηλή μας στάση, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους όσοι ζητούν να μη γίνει η λήθη συγκάλυψη. Να μη σβηστεί η αλήθεια. Να μη χαθεί η ελπίδα ότι κάποτε η δικαιοσύνη θα αποδοθεί.
Για όλους όσους δε γύρισαν ποτέ σπίτι τους και στις αγκαλιές των δικών τους ανθρώπων. Για όλους όσους ακόμα περιμένουν δικαίωση.
28/2 – Μια μέρα που δεν μπορεί να είναι σαν όλες τις άλλες.