Με ποια ταχύτητα πρέπει να κινείσαι για να κυνηγήσεις έναν ανεμόμυλο; Τι σχέση έχει το λάθος με την τέχνη; Αν πιείς μελάνι τι θα συμβεί όταν φτύσεις;
Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε πως την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 20.00 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου (Κωνσταντινουπόλεως 2, Ερμούπολη) θα έχουμε κοντά μας μέλη της κολεκτίβας indyvisuals, τον κύριο Tind και τον Πάρη Κούτσικο για να μας βοηθήσουν στην προσπάθεια μας να απαντήσουμε στα παραπάνω ερωτήματα-και όχι μόνο..! Θα μας μιλήσουν για το τί σημαίνει να έχεις ως επάγγελμα αυτό που αγαπάς και τί θυσίες απαιτεί αυτή η επιλογή. Ποια είναι η σχέση του σχεδιαστή με την κοινωνία και τί ευθύνες έχει ως προς αυτή, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό.
Το Σάββατο 13 Απριλίου στις 17.00, ο κύριος Tind θα πραγματοποιήσει για το κοινό του DPSD beyond εισαγωγικό workshop για μεταξοτυπία. Θα έχετε την δυνατότητα να τυπώσετε εσείς οι ίδιοι (!) ένα σχέδιο που θα φιλοτεχνήσει Έλληνας καλλιτέχνης διεθνούς φήμης-και ιδιαίτερης ομορφιάς! Για τον λόγο αυτό, παρακαλείστε όσοι αποφασίσετε να παρακολουθήσετε το workshop να έχετε μαζί σας από χαρτόνια, χαρτιά, υφάσματα, μέχρι και laptop sleeves. Παρακαλείστε να μην έχετε πλαστικοποιημένα χαρτόνια, χαρτιά, υφάσματα ή και laptop sleeves, μιας και τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν δεν τυπώνουν πάνω σε πλαστικές επιφάνειες. Επιμένουμε οικολογικά!
Και επειδή το ξέρουμε ότι αγαπάτε και εσείς τα τριήμερα όσο και εμείς, την Κυριακή 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ολοήμερη έκθεση μεταξοτυπιών και dj sets στον πολυχώρο “Ελιά” (Χίου 32, Πλατεία Μιαούλη, Ερμούπολη).
To special edition poster του τριημέρου έχει σχεδιαστεί από τον insane των indyvisuals με ιδιαίτερη αγάπη και φλογερό πάθος!
Το θέμα του poster θα τυπωθεί σε μεταξοτυπία μεγέθους 50×70 (limited edition) και θα διατίθεται προς πώληση, με τα έσοδα του οποίου, θα χρηματοδοτηθεί το event!
Είσοδος Ελεύθερη
INDYVISUALS
O Γιώργος, ο Χρήστος, ο Πέτρος και ο Σταύρος είναι τα τέσσερα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τους Indyvisuals. Λειτουργούν σαν μια γραφιστική κολεκτίβα και ελπίζουν να γίνουν ακόμα περισσότεροι.
Ποιοι είστε και τι κάνετε;
Είμαστε τέσσερις διαφορετικοί σχεδιαστές, κι ο καθένας έχει φυσικά τη δική του πορεία στον χώρο. Πάνω κάτω όλοι έχουμε εμπειρίες από τη διαφήμιση, τις εκδόσεις και τη συσκευασία. Ωστόσο, αυτό που μας ένωσε είναι η κοινή αντίληψη για τα πράγματα και το πνεύμα της συνεργασίας. Έχοντας ως πρότυπο την KDU, δημιουργήσαμε μια κολεκτίβα που βασικός κορμός της είμαστε εμείς. Υπάρχει, όμως, ένα δίκτυο αρκετών ακόμα συνεργατών το οποίο φιλοδοξούμε να μεγαλώσει. Πάνω απ’ όλα, όμως, είμαστε φίλοι, μια παρέα που ταίριαξε.
Πώς ξεκινήσατε να ασχολείστε με το illustration;
Όλοι, ως παιδιά, ζωγραφίζαμε, προσπαθώντας να βρούμε τρόπους να εκφραστούμε. Μεγαλώνοντας, άλλοι έβαφαν τοίχους, άλλοι καμβάδες και ό,τι έβρισκαν. Πάλι ο σκοπός ήταν ο ίδιος. Οπότε, τα χρόνια αυτά μάλλον επηρέασαν και την επιλογή επαγγέλματός μας. Πλέον, η εικονογράφηση είναι το κυριότερο μέσο οπτικής επικοινωνίας που διαθέτουμε και σίγουρα είναι ένας εύπλαστος τρόπος που μας επιτρέπει να οπτικοποιήσουμε τις σκέψεις μας σχετικά με μια δουλειά ή ένα προσωπικό project.
Ποιοι καλλιτέχνες σάς έχουν επηρεάσει;
Οι επιρροές μας είναι πολλές, κοινές αλλά και διαφορετικές, και σίγουρα δεν είναι μόνο από τον σχεδιαστικό χώρο. Για παράδειγμα, η μουσική και οι κοινωνικές συνθήκες παίζουν μεγάλο ρόλο στη δουλειά μας. Από κει και πέρα ο καθένας από μας έχει αγαπημένους καλλιτέχνες, εικονογράφους και σχεδιαστές. Αναφέρουμε ενδεικτικά: Kurt Schitters, J.M. Basquiat, Edouardo Recife, ths, design chapel, viagrafik, bionic systems, buro destruct, sagmeister, David Foldvari, Olaf Hajek, Stefan Tartelin, Stina Persson, James Dawe.
Υπάρχει δημιουργικό πεδίο αναφορικά με το illustration στην Ελλάδα;
Συγκριτικά με άλλες χώρες, είναι αρκετά δύσκολα τα πράγματα στην Ελλάδα όσον αφορά την ελευθερία σχεδιασμού. Οι περισσότεροι πελάτες ζητάνε αυτό που θεωρούν ότι πουλάει. Πολλοί δεν τολμάνε να πάρουν κάτι διαφορετικό, πολλοί επίσης προτιμούν αντιγραφές του εξωτερικού. Σου λένε: θέλω σαν «αυτό». Το αποτέλεσμα είναι τη δημιουργικότητά μας να τη βγάζουμε σε προσωπικά projects ή σε κάποιους πελάτες που είναι διατεθειμένοι να τολμήσουν.
Με ποιον τρόπο φτιάχνετε τα έργα σας; Πώς ακριβώς δουλεύετε;
Ο καθένας έχει τη δική του τεχνική. Ο Γιώργος (Rote) είναι hand drawn maniac, ο Χρήστος(masterview) κι ο Πέτρος (design insane) δουλεύουν με cut & paste τεχνική, ο Σταύρος (til01) δουλεύει με vectors. Όταν αναλαμβάνουμε μια δουλειά, φτιάχνει ο καθένας την εκδοχή του και αποφασίζουμε ποιο στυλ ταιριάζει περισσότερο. Στη συνέχεια είτε εξελίσσουμε μία ιδέα είτε συνδυάζουμε τις τεχνικές μας.
Πηγή: www.lifo.gr