1821-2021: Ελληνισμός και ελληνικό κράτος, συζήτηση με Δημήτρη Σταθακόπουλο και Γιώργο Φίλη

Από την ανατομία του παρελθόντος στην ενατένιση του μέλλοντος. Γιατί τόση σύγχυση γύρω από το ζήτημα της φύσης της επανάστασης του έθνους των Ελλήνων; Ποιο ήταν το ποιητικό και ποιο το τελικό αίτιο της επανάστασης του 1821, και πώς την ερμήνευσαν οι τότε δυνάστες – Οθωμανοί, αλλά και οι μετέπειτα καταδυναστευτικές ιδεολογίες του 19ου και του 20ου αιώνα;

Ποιες οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές της δομής του ελληνικού κράτους στο πολιτικό, το κοινωνικό και το πολιτιστικό πεδίο, με την αρχιτεκτονική των ιδεών του αυθεντικού ελληνισμού; Σήμερα, σε μία εποχή ραγδαίων ανακατατάξεων, ποιες είναι οι προκλήσεις, ποιες οι ευκαιρίες και ποιο ρόλο καλείται και δύναται να διαδραματίσει η Ελλάδα στο αναδιαμορφούμενο, σε παγκόσμια κλίμακα, γεωπολιτικό σκηνικό;

Τα παραπάνω είναι ορισμένα από τα ζητήματα που θα προσεγγίσουμε και θα αναλύσουμε, την Κυριακή 28/03 στις 19:00, στη διαδικτυακή αγορά του ResPublica, μαζί με δύο εκλεκτούς καλεσμένους: τον καθηγητή Γεωπολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Δρ Γιώργο Φίλη και τον διαπρεπή νομικό και Δρ Οθωμανολογίας Δημήτρη Σταθακόπουλο.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσα από τη σελίδα του ResPublica.Gr στο Facebook ή μέσα από αυτή τη σελίδα συμμετοχής. Το βίντεο της συζήτησης, μετά το πέρας της, θα είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.

Related Posts

Next Post

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία των πολιτών, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, πιθανόν να υπάρξουν τροποποιήσεις στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων.

ΩΡΑΡΙΑ/ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

HIGHLIGHTS