ContaKids με τη Νίκη Στεργίου
Κύκλος 6 μαθημάτων για γονείς και παιδιά 2 έως 5 ετών
22 Οκτωβρίου – 26 Νοεμβρίου
Κάθε Σάββατο 17:30 – 18:15
Κόστος κύκλου 6 μαθημάτων: 50 ευρώ
(1ο μάθημα δοκιμαστικό δωρεάν)
Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής: έως την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου
Δευτέρα – Παρασκευή: 16:00 – 21:00 και Σάββατο: 10:00 – 13:00, τηλέφωνο 2281080690
Για απορίες και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 69744-74602 ή το email stergiouniki7@gmail.com (Νίκη Στεργίου).
ContaKids
Ας αρχίσουμε…
Contakids στη Σύρο!
Για γονείς και παιδιά 2 έως 5 ετών!
Το Contakids είναι μια σωματική δραστηριότητα που ενδυναμώνει τη σχέση γονιού – παιδιού με τον πιο παιχνιδιάρικο τρόπο! Χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο τη σωματική επαφή και μέσα από την κίνηση και το παιχνίδι, αναπτύσσεται μια βαθύτερη μη-λεκτική μορφή επικοινωνίας μεταξύ τους. Μέσα από διαδραστικές σωματικές ασκήσεις, τα παιδιά βελτιώνουν τις κινητικές τους δεξιότητες μαθαίνοντας να χρησιμοποιούν το σώμα τους με ασφαλή κι ευχάριστο τρόπο, αντιλαμβάνονται τα όρια τους και μαθαίνουν να λειτουργούν ως ανεξάρτητα και αυτοδύναμα όντα.
Γονείς και παιδιά συνδέονται μέσα από την κίνηση και το παιχνίδι, αναπτύσσουν τη μεταξύ τους εμπιστοσύνη, ενισχύουν την αυτοπεποίθηση τους και δίνουν χώρο και χρόνο ο ένας στον άλλο, για να αλληλοεπιδράσουν.
Πώς δημιουργήθηκε το ContaKids
Όλα ξεκίνησαν από τον εμπνευστή της μεθόδου Itay Yatuv (χορευτής και δάσκαλος), ο οποίος φυσικά και αυθόρμητα άρχισε να χορεύει Contact Improvisation με την μόλις 2 ετών κόρη του. Αυτός ο χορός έγινε η αφορμή για να εργαστεί και να αναπτύξει τη μέθοδο, που ονομάζει ContaKids, σχεδιάζοντάς τη για παιδιά 2 έως 5 ετών και τους γονείς τους, ώστε να μοιράζονται τοn χορό και το σωματικό παιχνίδι με βάση τις θεμελιώδεις αρχές του Contact Improvisation.
Στα μαθήματα αυτά, προσκαλούμε τους γονείς και τα παιδιά να παίξουν, να πηδήξουν, να κυλήσουν, να τρέξουν, να πέσουν, να ακούν και να ακούγονται, να κάνουν επιλογές και να συμβιβάζονται, μαζί!
Το ContaKids είναι μια δραστηριότητα που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2 έως 5 ετών, με μικρές αποκλίσεις και σε έναν μόνο ή δύο γονείς ή σε κάποιον ενήλικα με τον οποίο τα παιδιά έχουν αναπτύξει στενή σχέση, που θα τα συνοδεύει και θα συμμετάσχει και ο ίδιος.
Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία στην κίνηση και στον χορό.
Μια παιχνιδιάρικη αλληλεπίδραση μεταξύ γονέα και παιδιού που θα λατρέψουν και οι δύο!
Ελάτε να γνωριστούμε από κοντά!
Μάθημα Contact Improvisation με τη Νίκη Στεργίου
Ανοιχτό μάθημα γνωριμίας (με στόχο τη δημιουργία εβδομαδιαίου τμήματος)
Τρίτη 25 Οκτωβρίου
21:00 – 22:30
Το Contact Improvisation είναι ένας αυθόρμητος φυσικός διάλογος που βασίζεται στην επικοινωνία μεταξύ δύο κινούμενων σωμάτων που βρίσκονται σε φυσική επαφή. Ο διάλογος αυτός καθορίζεται και διαμορφώνεται από τους φυσικούς νόμους που διέπουν την κίνηση όπως η βαρύτητα, η ορμή, η αδράνεια κ.α. Το σώμα, προκειμένου να ανοίξει σε αυτές τις αισθήσεις, μαθαίνει να κινείται με την ελάχιστη μυϊκή ένταση και μέσα από τη φυσική ροή της κίνησης να αποβάλει συγκεκριμένα κινησιολογικά μοτίβα.
Μέσα από αυτή τη σωματική επικοινωνία μαθαίνουμε να ακούμε το σώμα μας, να αποκτάμε μεγαλύτερη συνείδηση του χώρου και του χρόνου, να σεβόμαστε τις ανάγκες μας και τις ανάγκες του άλλου. Εστιάζοντας στις βασικές αρχές της τεχνικής του Contact Improvisation, θα εξερευνήσουμε την πτώση και την ανύψωση, το κύλισμα, την ανταλλαγή βάρους, πώς να ακολουθούμε το σημείο της επαφής, τη σπειροειδή κίνηση. Κινούμενοι χωρίς προσδοκίες και βιασύνη, άλλοτε άγρια και πιο αθλητικά, άλλοτε ήρεμα και διαλογιστικά, μένουμε πιστοί σε αυτό που συμβαίνει στο “τώρα”.
Το μάθημα είναι ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα εμπειρίας.
Διάρκεια: 1,5 ώρα
It is not a dance about you, or your partner. It is a dance about its movement.
–from Steve Paxton, Ιανουάριος 2022
Contact Improvisation is an open-ended exploration of the kinaesthetic possibilities of bodies moving through contact. Sometimes wild and athletic, sometimes quiet and meditative, it is a form open to all bodies and enquiring minds.
—from Ray Chung workshop announcement, Λονδίνο 2009
Νίκη Στεργίου
Η Νίκη Στεργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Χορού «Νίκη Κονταξάκη» παρακολουθώντας μαθήματα μπαλέτου και σύγχρονου χορού. Το 2010 γνώρισε το Contact Improvisation από τη Χριστίνα Κλεισιούνη. Παράλληλα μαθήτευσε πάνω σε τεχνικές somatics, authentic movement, release technique και αυτοσχεδιασμό. Παρακολούθησε μια σειρά σεμιναρίων Axis Syllabus με τους Frey Faust, Francesca Pedulla, Antoine Ragot και Daniel Bear Davis. Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια και μαθήματα Contact Improvisation και instant composition στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τους Nancy Stark Smith, Nita Little, Ray Chung, Angela Doniy κ.α. κι έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ Contact Improvisation σε Γερμανία, Ουκρανία, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα.
Το 2012 πήρε μέρος στη παράσταση Present Bodies in Contact (συνδημιουργία των χορογράφων Χ. Κλεισιούνη και Τ. Νικολοπούλου) και έκτοτε συνεργάστηκε συστηματικά με την ομάδα Εννιάμορφο της Τέτης Νικολοπούλου σε παραστάσεις CI και δομημένου αυτοσχεδιασμού.
Από το 2014 ξεκίνησε να συντονίζει μαθήματα και σεμινάρια Contact Improvisation και να οργανώνει jams και σεμινάρια με δασκάλους από το εξωτερικό. Τον Σεπτέμβρη του 2015 συμμετείχε στη διοργάνωση της 1ης Συνάντησης Ελλήνων Δασκάλων του Contact Improvisation. Πρόσφατα, εκπαιδεύτηκε και πήρε πιστοποίηση στη μέθοδο του ContaKids από τον ιδρυτή του, Itay Yatuv, στο Βελιγράδι, Σερβία. Είναι μητέρα δύο παιδιών και πριν λίγο καιρό μετακόμισε μόνιμα στη Σύρο.
Για απορίες και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 69744-74602 ή το email stergiouniki7@gmail.com (Νίκη Στεργίου).