Η Ελλάδα, μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον Αύγουστο του 1949, αναλαμβάνει την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης στις συνθήκες έκτακτης ανάγκης που επιβάλλει η πανδημία Covid-19.
Μέσα σε ένα τόσο ασυνήθιστο και διαφορετικό πλαίσιο, η Ελληνική Προεδρία θεωρεί ότι είναι ακόμη πιο επιτακτικό να αναδειχθούν οι θεμελιώδεις αρχές και αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα της αποστολής του Συμβουλίου της Ευρώπης: η δημοκρατία, το κράτος δικαίου και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σε αυτό το πλαίσιο, το κεντρικό θέμα της Ελληνικής Προεδρίας είναι: “Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας – Αποτελεσματική διαχείριση μίας υγειονομικής κρίσης με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου”.
H Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας συμμετέχει στις ψηφιακές δράσεις της Ελληνικής Προεδρίας με βίντεο που έχει τίτλο: «Η πανδημία στην Ιστορία»
Συντελεστές βίντεο:
ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ -ΙΔΕΑ:
Βαρβάρα Ν. Παπαδοπούλου, Δρ Αρχαιολόγος – Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας
ΚΕΙΜΕΝΑ:
Κατσίκης Κωνσταντίνος, Δρ Αρχαιολόγος
Νιάρου, Μαρία-Αρχαιολόγος
Γαλάνη Βασιλική, Αρχαιολόγος
ΜΟΝΤΑΖ-ΜΟΥΣΙΚΗ
Υψηλός Κωνσταντίνος, Συντηρητής Αρχαιοτήτων