• Ημερολόγιο
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021
Syros Agenda
  • Culture@Home
  • Μουσική
    • Live
    • Party
    • Όπερα
    • Συναυλία
  • Σινεμά
  • Θέατρο
  • Εκθέσεις
  • Βιβλίο
  • Φεστιβάλ
  • Εποχιακά
    • Συριανό Καρναβάλι
    • Γεύση
    • Ημερίδα
    • Σεμινάριο – Webinar
    • Ομιλία
  • Παιδί
  • Θρησκεία
  • Άθληση
  • Υγεία
  • Άρθρα
    • Ιστορία
    • Ψηφιακός Πολιτισμός
    • Πολιτισμός
    • Enfield Neorion
    • Επικαιρότητα
    • Διάφορα
    • Διπλωματική
No Result
View All Result
  • Culture@Home
  • Μουσική
    • Live
    • Party
    • Όπερα
    • Συναυλία
  • Σινεμά
  • Θέατρο
  • Εκθέσεις
  • Βιβλίο
  • Φεστιβάλ
  • Εποχιακά
    • Συριανό Καρναβάλι
    • Γεύση
    • Ημερίδα
    • Σεμινάριο – Webinar
    • Ομιλία
  • Παιδί
  • Θρησκεία
  • Άθληση
  • Υγεία
  • Άρθρα
    • Ιστορία
    • Ψηφιακός Πολιτισμός
    • Πολιτισμός
    • Enfield Neorion
    • Επικαιρότητα
    • Διάφορα
    • Διπλωματική
No Result
View All Result
Syros Agenda
No Result
View All Result
Home Εποχιακά

Ένα εργαστήριο performance – σκηνικής σύνθεσης για μουσικούς και σωματικούς performers

05/06/2017
in Εποχιακά
A A
0

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Χοροθεάτρου στη Σύρο

Akropoditi DanceFest 2017
08 – 21 Ιουλίου 2017
Δύο εβδομάδες γεμάτες από εργαστήρια, παραστάσεις, βραδιές συναντήσεων, ανοιχτές παρουσιάσεις, διαλέξεις, Jams – ανοιχτούς αυτοσχεδιασμούς.

Το σώμα που παίζει – Ενσώματες δράσεις:
Κινώντας τον νου, ηχώντας το σώμα

Ένα εργαστήριο περφόρμανς – σκηνικής σύνθεσης για μουσικούς και σωματικούς περφόρμερς, επικεντρωμένο στην σωματικότητα ως πηγή ανάπτυξης του αυτοσχεδιασμού

17 – 21 Ιουλίου, 3 ώρες/μέρα (12:30 – 15:30)

Μουσικοί και σωματικοί περφόρμερς (χορευτές, ηθοποιοί κ.α.) διερευνούν τρόπους σύνθεσης, συνεργασίας και συνδημιουργίας.
Το σώμα, ο καμβάς των αισθήσεων και των βιωμάτων, είναι το κοινό μας σημείο εκκίνησης για να εξελίξουμε την προσωπική μας πρακτική και τους τρόπους που αλληλοεπιδρούμε. Πώς η σωματικότητα και η ανάπτυξη της ενσυναίσθησης μπορεί να δώσει νέες δυνατότητες έκφρασης, σύνθεσης και παιχνιδιού μεταξύ μας; Τι αλλάζει στο παίξιμο μίας μουσικού όταν επικεντρώνεται στα οστά της; Τι στον χορό ενός χορευτή; Πώς αυτοί οι δύο συναντιούνται συνοδεύοντας δημιουργικά ο ένας τη διαδικασία του άλλου;
Εξερευνώντας από κοινού την εμπειρία διαφορετικών σωματικών συστημάτων (βιωματική ανατομία), την αυθεντική ήχηση, ασκήσεις επαφής, την ενότητα φωνητικής-κινητικής δράσης και τη σωματοποίηση της εμπειρίας μας, χτίζουμε έναν κώδικα-μία κοινή κατανόηση. Με ασκήσεις και scores σχετικά με τον χώρο, τον χρόνο, τη μνήμη, παιχνίδια σχέσεων-ρόλων και δραματουργίας, διερευνούμε τρόπους να περάσουμε από την προσωπική δημιουργική φαντασία στο ομαδικό σκηνικό υλικό διατηρώντας την αυθεντικότητα της. Οι τρόποι που ερευνούμε μπορούν να αξιοποιηθούν στη χορογραφική, σκηνική και μουσική σύνθεση.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες, σε έμπειρους ερασιτέχνες, σπουδαστές και δασκάλους των παραστατικών τεχνών (χορευτές, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, χορογράφους) και σε μουσικούς.
Στην ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα παρουσιάσουμε κομμάτι της δουλειάς μας σε κοινό.

Παράταση υποβολής αιτήσεων για τα εργαστήρια
του Akropoditi DanceFest 2017 ως και τις 15 Ιουνίου 2017
Κάντε την αίτησή σας εδώ

Ο Joe και η Θάλεια γνωρίστηκαν το 2006 όταν η Θάλεια εκπαιδεύτηκε μαζί του στην τεχνική Sound Balancing. Τους έφερε κοντά το κοινό ενδιαφέρον τους για τις παραστατικές τέχνες, για νέα μονοπάτια δραματουργίας και στρατηγικές αυτοσχεδιασμού μέσα από τη σωματικότητα για τον χορό, το θέατρο και τη μουσική. Τα τελευταία 2 χρόνια συνεργάζονται και συνδιαμορφώνουν δημιουργικά εργαστήρια περφόρμανς, ανταλλάσσοντας ιδέες, στρατηγικές και εμπειρίες. Ένα τέτοιο εργαστήριο που καθοδήγησαν στην Κρήτη το 2015, αποτελεί το θέμα του άρθρου του Joe στο περιοδικό Improfil, Berlin, May 2016.
Η Θάλεια Δήτσα γεννήθηκε το 1978 στη Μ. Βρετανία. Μεγάλωσε στην Κρήτη, οπού η εμπειρία του χορού τής κέντρισε την σκέψη και τη φαντασία. Σπούδασε Φυσική και έπειτα χορογραφία στη Μ. Βρετανία (Dartington College of Arts). Εκπαιδεύτηκε ως δασκάλα Pilates και Yoga στην Αθήνα. Oλοκλήρωσε επίσης μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνέχεια των οποίων συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δημοκρατική Παιδεία».
Ως περφόρμερ, συνεργάστηκε σταθερά με την ομάδα χορού «14η μέρα» της Μαρίας Αγγέλου (2001-2009) και με άλλους χορογράφους (ομάδα Συν+εργασία, Αφρ. Βερβενιώτη, Sumako Koseki). Έχει χορογραφήσει μικρά χορευτικά έργα (A road to the world, Long Roads, Beyond the movement an animal) και έχει επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις (Ερωτόκριτος – Θίασος Ηλία Καρελλά, Τόπος H2O – ομάδα Μαύρο Σκυλί, Μία τρελλή Μέρα – Θίασος Σαλτιμπάγκοι, Γράμματα Αγάπης στον Στάλιν, Ο Ρόζεγκρατζ και ο Γκιλντεστενρ είναι νεκροί – Εταιρεία Θεάτρου Εν Δράσει, Πικ Νικ- Ομάδα Cheek to Cheek).
Η μαθητεία της και οι βασικές της επιρροές αφορούν τεχνικές release στο σύγχρονο χορό, Butoh, σωματικές πρακτικές (Body-Mind Centering, Feldenkrais κ.α.), σωματικό θέατρο, τεχνικές αυτοσχεδιασμού, Sound Balancing και Experiential Performance (έρευνα για την ενσώματη πρακτική της performance που αναπτύσσουν μαζί με τον Joe Tornabene τα τελευταία χρόνια).
Την ενδιαφέρει να δημιουργεί χώρους οπού η εμπειρία των ανθρώπων θα παίζει κεντρικό ρόλο ως υλικό αναστοχασμού και ανάπτυξης, στην κατεύθυνση της εκπαίδευσης, της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της βελτίωσης -με προσωπικούς όρους- της ποιότητας της ζωής.
Από το 2006 διδάσκει μαθήματα και σεμινάρια Pilates, χορού, αυτοσχεδιασμού, δημιουργικής κίνησης, διαλογισμού και κίνησης, στην Αθήνα και την Κρήτη.

Joe Tornabene ΗΠΑ/Γαλλία

Βραβευμένος πολυμεσικός μουσικός-περφόρμερ, ηθοποιός και σχεδιαστής ήχου, ο Joe ασχολείται με την πρακτική της περφόρμανς στα πεδία της μουσικής, του θεάτρου και του χορού για περισσότερα από 40 χρόνια. Η έρευνα του αφορά τις δυναμικές και τις δημιουργικές δυνατότητες του αυτοσχεδιασμού και της ενσώματης παραστατικής πρακτικής. Έχει διδάξει σχετικά σεμινάρια και μαθήματα σε πανεπιστήμια (The School for New Dance Development (SNDO), κ.α.), καλλιτεχνικές ακαδημίες (χορού, θεάτρου, μουσικής) και σχολές σε 10 χώρες ( ΗΠΑ, Ολλανδία, Ελλάδα, Γερμανία κ.α.). Έχει ασχοληθεί ενδελεχώς με τη σχέση μουσικής και χορού-υπήρξε για 5 χρόνια μουσικός διευθυντής και καθηγητής του τμήματος Χορού και Χορογραφίας του πανεπιστημίου Virginia Commonwealth University in Richmond, Virginia, USΑ, όπου δίδασκε το μάθημα «Μουσική για χορό». Στην Ελλάδα ως δάσκαλος συνεργάστηκε με τη Δραματική σχολή Νέλλης Καρρά «Αρχή», το Deree College, τον Κινητήρα, το Συνεργείο Τεχνών κ.α. Έχει κερδίσει το βραβείο δεύτερου ρόλου στο 46ο φεστιβάλ Θεσ/νίκης με τη συμμετοχή του στην ταινία Γλυκιά Μνήμη του Κυριάκου Κατζουράκη.
Δύο από τα ηχητικά έργα του έχουν επιλεχθεί για τη μόνιμη συλλογή της Lincoln Center Library for the Performing Arts in New York.
Έχει συνεργαστεί εκτεταμένα με την ομάδα Λάθος Κίνηση του Κωσταντίνου Μίχου και την ομάδα χορού Δαγίπολη. Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με το θέατρο Τέχνης. Τα τελευταία χρόνια ζει στη Γαλλία, συνεχίζοντας να παρουσιάζει τη δουλειά του και να διδάσκει σεμινάρια (Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία).

Site: http://joetmusic.wix.com/joe-tornabene
Blog: http://joetmusic.wix.com/awarenessperformance

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του φετινού Φεστιβάλ
dancefest.akropoditi.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας και στη σελίδα μας στο facebook
Ελάτε στην Ερμούπολη να μοιραστούμε το ίδιο πάτωμα, την ίδια αμμουδιά, να χορέψουμε, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε γνώσεις και εμπειρίες αλλά και να προσεγγίσουμε νέους τρόπους επικοινωνίας, έκφρασης και παρατήρησης.

————-
Ηρώων Πολυτεχνείου 84
84100 Ερμούπολη, Σύρος
www.akropoditi.gr
Email: info@akropoditi.gr  και dancefest_akropoditi@outlook.com
Τηλ.: 2281080690 (Κέντρο Χορού)
6944771449 (Cosmote)
6973792685 (Cosmote)
6937395328 (Wind)

ShareTweetShareSend

Related Posts

Το πρώτο CityLab του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης έρχεται! Δηλώστε συμμετοχή.
Δωρεάν

Το πρώτο CityLab του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης έρχεται! Δηλώστε συμμετοχή.

02/03/2021
ΠΙΟΠ: Αποκριάτικες διαδικτυακές δράσεις για μικρούς και μεγάλους
Culture@Home

ΠΙΟΠ: Αποκριάτικες διαδικτυακές δράσεις για μικρούς και μεγάλους

01/03/2021
Next Post

Hellas Beetles Synchro Cup στην Σύρο (9-11.6.2017)

Πρόσκληση προς εθελοντές για το 2ο LG AegeanBall Festival

Παρατείνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων στην περιοχή Λαζαρέτα

Τελευταία Νέα

Το πρώτο CityLab του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης έρχεται! Δηλώστε συμμετοχή.
Δωρεάν

Το πρώτο CityLab του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης έρχεται! Δηλώστε συμμετοχή.

απο syrosagenda
02/03/2021
0

Περισσοτερα...
ΠΙΟΠ: Αποκριάτικες διαδικτυακές δράσεις για μικρούς και μεγάλους
Culture@Home

ΠΙΟΠ: Αποκριάτικες διαδικτυακές δράσεις για μικρούς και μεγάλους

απο syrosagenda
01/03/2021
0

Περισσοτερα...
Εργαστήριο «Μην Ψαρώνεις… μονάχα Εξετάσεις είναι» για μαθητές Λυκείου
Δωρεάν

Εργαστήριο «Μην Ψαρώνεις… μονάχα Εξετάσεις είναι» για μαθητές Λυκείου

απο syrosagenda
01/03/2021
0

Περισσοτερα...
ΕΡΤ1 – ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ «Στην παλιά ταβέρνα! Καντάδες και λαϊκά τραγούδια για το κρασί»
Culture@Home

ΕΡΤ1 – ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ «Στην παλιά ταβέρνα! Καντάδες και λαϊκά τραγούδια για το κρασί»

απο syrosagenda
01/03/2021
0

Περισσοτερα...

Κατηγορίες

  • Άρθρα
  • Βιβλίο
  • Εκθέσεις
  • Εποχιακά
  • Θέατρο
  • Θρησκεία
  • Μουσική
  • Οικολογία
  • Παιδί
  • Σινεμά
  • Άθληση

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ωράριο Πολιτιστικών Χώρων

Ανακοινώσεις

Δρομολόγια Mini Bus έως τις 17.30 λόγω lockdown
Ανακοίνωση

Δρομολόγια Mini Bus έως τις 17.30 λόγω lockdown

απο syrosagenda
01/03/2021
0

Ενημερώνουμε τους δημότες και κατοίκους του νησιού μας ότι, μέχρι την άρση των νέων περιοριστικών μέτρων που ισχύουν από το...

Περισσοτερα...

Ν.Λειβαδάρας για κορωνοϊό: Δεν υπάρχει λόγος πανικού

19/02/2021
Σχεδιασμός Δημοτικής Αρχής για Έναρξη Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

Αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων της Σύρου

15/02/2021

Highlights

Το πρώτο CityLab του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης έρχεται! Δηλώστε συμμετοχή.

ΠΙΟΠ: Αποκριάτικες διαδικτυακές δράσεις για μικρούς και μεγάλους

Εργαστήριο «Μην Ψαρώνεις… μονάχα Εξετάσεις είναι» για μαθητές Λυκείου

ΕΡΤ1 – ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ «Στην παλιά ταβέρνα! Καντάδες και λαϊκά τραγούδια για το κρασί»

Οδηγίες για τον αθλητισμό λόγω κορωνοϊού από 1.3.2021

Διαδικτυακό ιστορικό αφιέρωμα στο Συριανό Καρναβάλι «Ματιές στο χθες» (Trailer)

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του Syros Agenda, χωρίς τη δημόσια αναφορά του ονόματός του με ενεργό link (Ν.2121/1993, άρθρο 25, παρ.2) όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

Εγγραφή στο Newsletter

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Προστεθείτε στους 6 εγγεγραμμένους.

ΘΕΣΕΙΣ ΠΛΟΙΩΝ LIVE

ΘΕΣΕΙΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ LIVE

© 2020 Syros Agenda | Η πολιτιστική επικαιρότητα της Σύρου

No Result
View All Result
  • Culture@Home
  • Μουσική
    • Live
    • Party
    • Όπερα
    • Συναυλία
  • Σινεμά
  • Θέατρο
  • Εκθέσεις
  • Βιβλίο
  • Φεστιβάλ
  • Εποχιακά
    • Συριανό Καρναβάλι
    • Γεύση
    • Ημερίδα
    • Σεμινάριο – Webinar
    • Ομιλία
  • Παιδί
  • Θρησκεία
  • Άθληση
  • Υγεία
  • Άρθρα
    • Ιστορία
    • Ψηφιακός Πολιτισμός
    • Πολιτισμός
    • Enfield Neorion
    • Επικαιρότητα
    • Διάφορα
    • Διπλωματική

© 2020 Syros Agenda | Η πολιτιστική επικαιρότητα της Σύρου