2 ΝΕΑ WEBINARS
ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ
ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
WEBINAR 1
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ
24.02.2021 | 17:30-19:00
Κόστος: Δωρεάν
Απευθύνεται σε γονείς παιδιών με ΔΑΦ και επαγγελματίες που ασχολούνται με την εκπαίδευση και τη θεραπεία παιδιών με ΔΑΦ ή άλλες αναπτυξιακές διαταραχές
Το Ίδρυμα Ωνάση, σε συνέχεια της δράσης «Μια περιήγηση στον κόσμο του αυτισμού κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας», διοργανώνει ένα ακόμη webinar για γονείς και εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με την εκπαίδευση και την υγεία παιδιών και εφήβων με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, επιλέγοντας τις βασικές θεματικές που θα βοηθήσουν κάθε οικογένεια να ισορροπήσει την καθημερινότητά της μέσα στις αλλαγές που έχει φέρει ο κορωνοϊός.
-Σημαντικά επιδημιολογικά στοιχεία για τη νόσο COVID-19.
-Ευαισθητοποίηση γονέων και θεραπευτών σχετικά με τη συμπτωματολογία της COVID-19 και διαφοροποίηση από άλλες ιώσεις.
-Θετικό κρούσμα στην οικογένεια και αντιμετώπιση: Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας διαγνωστεί με COVID-19;
-Ποιες επιλογές τεστ υπάρχουν στη χώρα μας και ποιο ενδείκνυται να κάνουμε ανάλογα με τις συνθήκες; Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κάθε επιλογής.
WEBINAR 2
Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη γονεϊκότητα και την ανάπτυξη του παιδιού
03.03.2021 | 17:30-19:00
Κόστος: Δωρεάν
Απευθύνεται σε γονείς βρεφών και παιδιών προσχολικής ηλικίας
To πρόγραμμα «Θετική γονεϊκότητα στα πρώτα κρίσιμα χρόνια», που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσα από 3 webinars, έθεσε ως βασικό στόχο την υποστήριξη των γονέων που θέλουν να λειτουργήσουν θετικά στην ανάπτυξη του παιδιού τους. Η συμμετοχή νέων γονέων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ ολόκληρες οι διαδικτυακές συναντήσεις είναι διαθέσιμες στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube (με περισσότερες από 17.500 προβολές).
Αυτή τη φορά, οι ερωτήσεις και οι προβληματισμοί, καθώς και όλες οι θεματικές που ανοίχτηκαν από τους συμμετέχοντες γονείς μέσα στις προηγούμενες συναντήσεις, γίνονται το κεντρικό θέμα του τέταρτου κατά σειρά webinar. Από τους πρώτους μήνες ζωής του βρέφους, τις προσδοκίες των γονέων, τις δεξιότητες ανά ηλικία, την επιβράβευση, τη συναισθηματική και την κοινωνική εξέλιξη του κάθε παιδιού, όλα μπορούν να γίνουν αφορμή για μια νέα συζήτηση.