Η παρακολούθηση του σεμιναρίου γίνεται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας webex. Απαραίτητη η υποβολή αίτησης στον σύνδεσμο https://bit.ly/3rxtN4O
Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 | Ώρα: 18.00-20.00
Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Εισηγήτρια: Πηνελόπη Μπεμπέλη, Καθηγήτρια του Εργαστηρίου Βελτίωσης των Φυτών και Γεωργικού Πειραματισμού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο που δραστηριοποιείται στον χώρο του πρωτογενούς τομέα, της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας στις Κυκλάδες.
Βασικές θεματικές που θα αναλυθούν:
• Τι είναι οι τοπικές και γηγενείς ποικιλίες.
• Η θέση των τοπικών ποικιλιών στην σημερινή Γεωργία.
• Χρήσεις των τοπικών ποικιλιών (τοπική οικονομία κ.λπ.).
• Διάκριση πραγματικής τοπικότητας προιόντων.
• Η περίπτωση των Κυκλάδων π.χ. από Άνδρο, κ.λπ.
• Κλιματική κρίση, οριακά εδάφη, χαμηλές εισροές.
• Τοπικές ποικιλίες και γαστρονομία.
• Τοπικές ποικιλίες και πολιτισμός.
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ