Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ
ζωντάνεψε στις οθόνες μας
με οικοδεσπότη τον Φοίβο Δεληβοριά
Χθες Τρίτη 1η Δεκεμβρίου στις 19.00 ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντάνεψε στις οθόνες μας με μια λαμπερή γιορτή με οικοδεσπότη τον Φοίβο Δεληβοριά που σήμανε την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου.
Χιλιάδες θεατές από κάθε γωνιά της Ελλάδας (Κρήτη, Νάξο, Κέρκυρα, Τρίπολη, Λάρισα, Κοζάνη) αλλά και από το εξωτερικό (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, ΗΠΑ, Καναδά κ.ά.) παρακολούθησαν διαδικτυακά την εκδήλωση, που φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία κοινού και μεταδόθηκε μέσω live streaming στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ (www.SNFCC.org), το κανάλι του στο YouTube και τη σελίδα του στο Facebook, χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Η εκδήλωση θα παραμείνει online εδώ για 60 ώρες για όσους δεν πρόλαβαν να τη δουν ζωντανά.
Τα χιλιάδες χριστουγεννιάτικα φωτάκια κατά μήκος του Καναλιού άναψαν, τα πανύψηλα στολισμένα έλατα της Αγοράς αποκαλύφθηκαν σε όλη τους τη λάμψη, ενώ τα Σιντριβάνια στο Κανάλι συμμετείχαν κι αυτά, με τέσσερις χριστουγεννιάτικες χορογραφίες, (τα Κάλαντα των Χριστουγέννων από την Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ και τα τραγούδια “Let it Snow”, “Carol of the Bell” και “Rocking Around the Christmas Tree”), οι οποίες θα παρουσιάζονται καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Αίσθηση προκάλεσαν και οι τέσσερις νέες φωτεινές εγκαταστάσεις κορυφαίων δημιουργών του είδους που δημιούργησαν μια ονειρική ατμόσφαιρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
Ο Φοίβος Δεληβοριάς, σε μια συναυλία ειδικά σχεδιασμένη για το ΚΠΙΣΝ, ερμήνευσε πολλά αγαπημένα τραγούδια («Αυτή που περνάει», «Θέλω να σε ξεπεράσω», «Bossa Nova του Ησαΐα», «Μπάσταρδος Γιος», «Καθρέφτης», κ.ά). Μαζί του ήταν το κουαρτέτο του (Σωτήρης Ντούβας, Κωστής Χριστοδούλου, Κώστας Παντέλης, Yoel Soto), η τραγουδίστρια Νεφέλη Φασούλη, οι κωμικοί Θανάσης Αλευράς και Βύρων Θεοδωρόπουλος και special guest o Vassilikos.
Στο ΚΠΙΣΝ, κάθε μέρα του Δεκεμβρίου θα είναι γεμάτη χριστουγεννιάτικες εμπειρίες: συναυλίες, θέατρο, δημιουργικά εργαστήρια, με αποκορύφωμα τις εκδηλώσεις της Παραμονής Πρωτοχρονιάς. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας snfcc.org/DecemberProgram και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.
Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του, το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, ενώ το 2019 το ΙΣΝ χρηματοδότησε επιπλέον τη δημιουργία πρόσθετων υποδομών: τον Θόλο στον Λαβύρινθο και τα Σιντριβάνια στο Κανάλι.
Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:
- To ωράριο λειτουργίας για τον μήνα Δεκέμβριο είναι:
Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: καθημερινά 06.00-21.00
Οι Παιδικές Χαρές, ο Μουσικός Κήπος, ο Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών και τα Υπαίθρια Όργανα Γυμναστικής παραμένουν κλειστά.
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χώρους που παραμένουν ανοιχτοί αλλά και τα μέτρα προστασίας επισκεπτών και εργαζομένων εδώ.
- Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
- Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
- Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.