Μια άλλη καλλιτεχνική δημιουργία έχει αποσπάσει τα τελευταία χρόνια από τη μουσική τον γνωστό συνθέτη Κώστα Καλδάρα: η εικαστική έκφραση της καλλιτεχνικής φλέβας του.
Οι περισσότεροι τον γνωρίζουμε μέσα από τα τραγούδια του, που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει. Ωστόσο, όπως εκμυστηρεύεται ο ίδιος σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα “Αυγή”, από πολύ μικρός βούτηξε στα χρώματα, τα μελάνια, τα μολύβια και τα κάρβουνα. Πριν ακόμη αρχίσει να συνθέτει τραγούδια έκανε αγιογραφίες, κόμικς και εικονογραφήσεις σε έντυπα και περιοδικά. Συνέχισε με πίνακες ζωγραφικής, που μάλιστα τους πουλούσε περιστασιακά. Τη ζωγραφική δεν τη σπούδασε σε σχολή, αλλά δίπλα σε ζωγράφους. Έτσι διαθέτει την αυθεντικότητα ενός λαϊκού αυτοδίδακτου ναΐφ.
“Πήρα μολύβια, πινέλα, χαρτιά και έχτισα την εικαστική μου έκφραση”, όπως αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του.
Στις εκθέσεις του συναντάμε έργα από λάδι, κάρβουνο και μολύβι, και χωρίζονται σε θεματικές ενότητες, όπως χορός, μουσική, προσωπογραφίες – πορτραίτα και αισθήσεις.
Ανάμεσα στα πορτρέτα γνωστών καλλιτεχνών ξεχωρίζει αυτό του Μάρκου Βαμβακάρη (Άνω Σύρος, 10.5.1905 – Αθήνα, 8.2.1972), του πατριάρχη του ρεμπέτικου που γεννήθηκε στην Άνω Σύρο.
Σύντομο Βιογραφικό
Ο Κώστας Καλδάρας, γιος του Απόστολου Καλδάρα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Τα τελευταία χρόνια ζει με την οικογένεια του, στη Νάουσα Ημαθίας.
Είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει δισκογραφίσει με μεγάλη επιτυχία δεκάδες τραγούδια, συνεργαζόμενος ως δημιουργός, με σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες. Έχει γράψει το βραβευμένο βιβλίο “Η Σκιά του Ταξιδευτή” και παράλληλα έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τη ζωγραφική, την αγιογραφία και το σκίτσο.