«ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ – ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ»
13-14 Φεβρουαρίου 2015
Χώρος: ΙΕΚ ΣΥΡΟΥ
Μέρες και Ώρες:
Παρασκευή και Σάββατο | 16.00-21.00
- Μορφολογία και φυσιολογία αμπέλου
- Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη, ριζικό σύστημα, χειμερινός ληθαργος
- Καλλιεργητικές εργασίες αμπελώνα: έδαφος, πολλαπλασιασμός
- ΤERROIR αμπελώνα: Επίδραση στα χαρακτηριστικά του οίνου. Γεωγραφική θέση, προσανατολισμός, μηχανική και χημική σύσταση εδάφους, κλίμα περιοχής (μικροκλίμα), ποικιλίες, καλλιεργητικές πρακτικές. Αναφορά στο terroir του αντίστοιχου νησιού.
- Ασθένειες και εχθροί της αμπέλου
- Πορεία ωρίμανσης τρυγητός (γεύση, χρώμα, άρωμα)
- Οινοποίηση ( ερυθρή, λευκή, ροζε, οίνοι γλυκείς, αφρώδεις)
Εκπαιδεύτρια: Βοσκίδη Ελένη
Αιτήσεις συμμετοχής στο: www.katartisi-pnai.gr
Για πληροφορίες στο τηλ. 2281085900